ویتامینها و املاح ، مصارف و منابع
ویتامینها و املاح – مصارف و منابع
|
||
ویتامین |
استفاده در بدن |
منابع |
ویتامین A |
موارد استفاده : رشد سلولهای جدید ، سلامت پوست ، مو ، نسوج و تقویت دید در نور کم |
سبزیجات سبز تیره و زرد و میوه های زرد رنگ، مانند : کلم ایتالیایی ( بروکلی ) ، اسفناج ، شلغم تازه ،هویج ، کدو سبز ، سیب زمینی ، کدو تنبل ، طالبی و زردالو و درمنابع حیوانی مانند : جگر ، شیر ، کره ، پنیر و تخم مرغ سالم |
ویتامین D |
یاری دهنده جذب کلسیم و فسفات برای سلامت استخوانها و دندان |
شیر غنی ، پنیر ، تخم مرغ سالم ، جگر ، ماهی آزاد ، مارگارین غنی . پوست میتواند نور کافی خورشید را جذب و ویتامین E بسازد. |
ویتامین E |
حفاظت از گلبولهای قرمز خون و کمک در جلوگیری از تحلیل ویتامین A و C |
مارگارین و روغن سبزیجات ( سویا ، ذرت ، گل رنگ ، دانه پنبه ) ، جوانه گندم ، سبزیجات سبز برگ |
ویتامین K |
ضروری برای لخته شدن طبیعی خون و ترکیب پروتئینهای بنیادی در پلاسما ، استخوان و کلیه ها |
اسفناج ، کاهو ، کلم پیچ ، کلم ، گل کلم ، سبوس گندم ، گوشت ، حبوبات ، بعضی از میوه ها ، محصولات لبنی ، تخم مرغ |
اسکوربیک اسید ویتامین C |
یک ویتامین آنتی اکسیدانت مورد نیاز در شکل دهی کلاژن برای نگهداری سلولها با یکدیگر و برای سلامت دندان و لثه و رگهای خونی ، بهبود دهنده جذب آهن و مقاوم کننده بدن در برابر عفونتها. |
بسیاری از میوه ها و سبزیجات تازه مانند بروکلی ، فلفل سبز و قرمز ، کلم بروکسل ، گل کلم ، لیمو ، کلم ، آناناس ، توت فرنگی ، مرکبات تازه |
تیامین ویتامین B1 |
مورد نیاز برای متابولیسم انرژی و کارکرد صحیح سیستم اعصاب |
حبوبات سالم ، دانه سویا ، نخود فرنگی ، جگر ، کلیه ، گوشت خوک ، بنشن ، دانه ها و آجیل |
ریبوفلاوین ویتامین B2 |
مورد نیاز برای متبولیسم انرژی ، ساخت نسوج ، و کمک در دید خوب |
فراورده های لبنی ، گوشت خالص ، ماکیان ، ماهی ، حبوبات ، بروکلی ، شلغم تازه ، مارچوبه ، اسفناج و سایر محصولات غذایی غنی |
نیاسین ویتامین B3 |
مورد نیاز برای متابولیسم انرژی ، عملکرد صحیح سیستم گوارش ، و سلامت سیستم اعصاب |
گوشت خالص ، جگر ، ماکیان ، شیر ، کنسرو ماهی آزاد ، سبزیجات برگ سبز |
پیریدوکسین ویتامین B6 |
مورد نیاز برای رشد سلولها |
جوجه ، ماهی ، گوشت خوک ، جگر ، کلیه ، حبوبات سالم ، آجیل و بنشن |
اسید فولیک |
بهبود گوارش طبیعی ، ضروری برای افزایش سلولهای گلبول قرمز خون |
جگر ، مخمر ، سبزیجات برگ سبز تیره ، بنشن و بعضی میوه ها |
کوبالامین ویتامین B12 |
مورد نیاز برای ساخت پروتئین در بدن، سلولهای گلبول قرمز خون و کارکرد طبیعی نسوج عصبی |
جگر ، کلیه ، ماست ، فراورده های لبنی ، ماهی ، صدف خوراکی ، گوشت صدف ، شیر خشک بدون چربی ، ماهی آزاد ، ماهی ساردین یا کیلکا |
کلسیم |
مورد نیاز برای سلامت استخوانها و دندان ، لخته شدن طبیعی خون و کارکرد سیستم اعصاب |
محصولات لبنی ( مانند شیر ، ماست ، پنیر )، بروکلیو سایر سبزیجات سبز تیره ، کلم ، کلم پیچ ، ساردین یا کیلکا و ماهی آزاد یا قزل آلا ، آجیل ، حبوبات و دانه ها |
آهن |
مورد استفاده برای تشکیل هموگلوبین ، که اکسیژن را از ریه ها به سلولها حمل میکند |
گوشت ، تخم مرغ ، سبزیجات سبز تیره برگدار، بنشن ، مغز حبوبات و محصولات غذایی غنی |
فسفر |
مورد استفاده در سلامت استخوانها و دندان ، متابولیسم انرژی و تعادل اسیدی مبنا در بدن |
شیر ، حبوبات ، گوشت سالم ، ماست ، پنیر ، بستنی ، عدس ، دانه ها ، لوبیا ، آجیل ، شکلات ، کره بادام زمینی ، سبوس و سایر افزودنیهای حاوی فسفر |
منیزیم |
مورد نیاز برای سلامت استخوانها و دندان ، عملکرد صحیح سیستم اعصاب و متابولیسم انرژی. |
فراورده های لبنی ، گوشت ، ماهی ، ماکیان ، سبزیجات سبز ، بنشن |
روی |
مورد نیاز برای تکثیر سلول، رشد نسوج و ترمیم آنها |
گوشت ، خوراک دریایی و جگر ، تخم مرغ ، شیر ، دانه حبوبات |
پانتاتونیک اسید |
مورد مصرف برای متابولیسم انرژی |
زرده تخم مرغ ، جگر ، کلیه ، مخمر ، بروکلی ، گوشت پشت مازه گاو ، شیر بدون چربی ، سیب زمینی ، ملاس ( شیره قند ) ، خرچنگ دریایی ، گوشت سیرابی ، آوکادو ، قارچ ، عدس |
مس |
مورد نیاز برای ترکیبات هموگلوبین ، مطلوب برای متابولیسم جذب آهن و حفاظت رگهای خونی |
خوراکهای دریایی ، آجیل ، بنشن ، سبزیجات برگ سبز ، میوه های خشک شده ( مانند : آلو خشک ، کاکائو و نارگیل ) ، مخمر ، گوشت سیرابی ، سیب زمینی ، حبوبات ،لوبیا |
منگنز |
مورد نیاز برای ساختمان آنزیمها |
دانه حبوبات ، میوه و سبزیجات ، چای |
پتاسیم |
حمایت از مایعات و تعادل الکترولیتی بدن ، حمایت از سلامت سلول ، انقباض عضلات ، انگیزش انتقالات عصب |
گوشت ، شیر ، میوه ، حبوبات ، سبزیجات ، بنشن |
ید |
تنظیم رشد ، پیشرفت و متابولیسم |
نمک ید دار ، خوراک دریایی ، نان ، فراورده های لبنی |
کلراید |
حمایت از مایعات و تعادل الکترولیتی بدن ، مناسب برای گوارش |
نمک معمولی ، سس سویا ، غذاهای آماده |
سدیم |
حمایت از مایعات و تعادل الکترولیتی بدن |
نمک معمولی ، سس سویا ، غذاهای آماده |
سلنیم |
کار با ویتامین E مانند آنتی اکسیدانت |
خوراک دریایی ، گوشت ، حبوبات |
منگنز |
تسهیل کننده بسیاری از مراحل سلول |
توزیع نامحدود در غذاها |
فلوراید |
رشد استخوان و دندان |
آب نوشیدنی ، چای ، خوراک دریایی |
کرومیم |
آزاد کننده انرژی از قند گلوکز |
گوشت ، غذاهای خام ، چربی ،روغن سبزیجات |
مولیبیدنم |
تسهیل کننده بسیاری از مراحل سلول |
بنشن ، غلات ، گوشت سیرابی |